OFFICIEEL: Sven Kums verlaat Anderlecht en keert terug naar de Ghelamco Arena


Foto: © photonews 21 augustus 2019 20:52

Na het afspringen van de transfer van Uche Agbo naar AA Gent zijn de Buffalo's nog steeds op zoek naar een extra middenvelder. Het zou nu serieuze interesse tonen in hun voormalig kapitein.

Verschillende bronnen lieten aan onze redactie weten dat AA Gent op dit moment met RSC Anderlecht zou onderhandelen over een terugkeer van Sven Kums. De ex-Gouden Schoen zou via een huurconstructie kunnen terugkeren naar de Ghelamco Arena.

Kums zit op dit moment volledig op een zijspoor bij Anderlecht. De middenvelder past niet in de plannen van Vincent Kompany en mag bij een interessant voorstel vertrekken. Ex-ploeg AA Gent zou nu een uitweg kunnen bieden.

Gouden Schoen en Champions League

Bij AA Gent maakte Kums tussen 2014 en 2016 bijzonder veel indruk. Hij was kapitein tijdens het titeljaar van de Buffalo's en speelde bijzonder sterk in de UEFA Champions League. In 2015 werd hij met een straatlengte voorsprong verkozen tot Gouden Schoen. 

UPDATE: We kunnen meteen alle speculatie al achterwege laten want AA Gent lijkt hem deze avond al te gaan voorstellen. Op Twitter pakten ze zonet uit met volgend bericht. Anderlecht maakte intussen ook al de melding dat Kums de club verlaat voor de Buffalo's. 

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.