Anderlecht-icoon hangt na dit seizoen de schoenen aan de haak: "Ik wil stoppen op een deftig niveau"


Foto: © photonews 21 augustus 2019 11:50

Ja, hij speelt nog altijd. Roland Juhasz is op zijn 36ste wel aan zijn laatste seizoen bezig als speler. Maar hij heeft zijn toekomst al uitgestippeld. Juhasz wil iets terugdoen voor het Hongaarse voetbal.

De grote verdediger speelde meer dan zeven seizoenen voor Anderlecht, maar keerde daarna terug naar eigen land. Intussen is hij aan zijn zesde seizoen bij Videoton begonnen, waar hij als centrale verdediger nog steeds regelmatig zijn goaltje meepikt. "Maar ik ben voor 99 procent zeker dat dit mijn laatste seizoen is", vertelt hij ons. "Je moet weten wanneer je moet stoppen. En ik wil stoppen op een deftig niveau, dat ik zo herinnerd word."

't Is altijd al een man geweest die nadacht over het spelletje. Met zijn capaciteiten haalde hij ook het maximum uit zijn carrière. Vier keer kampioen met Anderlecht, vier keer de Supercup en één keer de Beker van België. Hij werd ook twee keer uitgeroepen tot beste speler uit Hongarije. 

"Ik wil in het voetbal blijven. Ik hoop met Videoton tot een regeling te komen. Ik wil met jonge spelers gaan werken. Ik weet dat ik hen iets kan leren, ik wil iets terugdoen voor het Hongaarse voetbal. Ik heb ook mijn UEFA-licentie A al gehaald en daarmee wil ik iets doen."

En waarom niet afscheid nemen met een titel. Videoton won zijn eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen en staat bovenaan. "Ja, waarom niet", lachte hij.

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ FC Fehérvár
 
 
 
Reacties.