Vooruitblik Super League: KRC Genk staat voor vele uitdagingen

21 augustus 2019 20:36

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Super League voor vrouwen. En dus is het de vraag wie zal strijden om de titel en wie vooral mikt op de toekomst. Wij beschouwen voor met de zes teams, met ook de KRC Genk Ladies.

Vorig seizoen

Het seizoen 2018-2019 was er eentje met ups en downs voor de KRC Genk Ladies. Af en toe werd gestunt tegen een van de topteams, soms hadden ze ook gewoon eens een mindere dag.

De reguliere competitie werd afgesloten op de vierde plaats en dat was goed genoeg voor play-off 1, waarin ze uiteindelijk met 8 op 18 nog over de KAA Gent Ladies sprongen naar plaats drie.  

Transfers

Met onder meer Jarne Teulings, Sari Kees en Karlijn Knapen kwamen er enkele sterkhouders van de Red Flames U19 naar Limburg.

De vraag is of zij het verlies van enkele stoppende speelsters zullen kunnen opvangen. Achterin zijn er velen die de schoenen aan de haak hingen, offensief zal de stootkracht van Liv Aerts gemist worden. Sylke Calleeuw trok bovendien naar Standard.

Sterktes & Zwaktes

KRC Genk zal opnieuw moeten bouwen aan een nieuwe, jonge ploeg en proberen de goede zaken van de voorbije jaren te bevestigen. 

Makkelijk wordt dat niet, want het team is zeker achteraan fel verjongd in vergelijking met vorig seizoen en de concurrentie is bovendien met Club Brugge ook opnieuw wat pittiger geworden dan het afgelopen seizoen was met Heist en OH Leuven. 

We staan voor vele uitdagingen

Ambitie

"Ook zonder play-offs mikken we dit seizoen op de top-4", geeft coach Eddy Bokken van de KRC Genk Ladies aan tegenover Voetbalkrant.com. "De concurrentie zal groot zijn: Club Brugge is sterker dan Heist was en OH Leuven heeft zich ook versterkt met veel jong talent."

"Er zijn 4 à 5 sterkhouders bij ons gestopt en het wordt afwachten hoe we dat zullen kunnen opvangen. We mikken op de top-4, maar we staan voor vele uitdagingen met heel jonge meisjes. Velen onder hen misten het begin van de voorbereiding door het EK U19 dat tot eind juli liep."

Aernout Van Lindt

KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.