Spannender dan ooit? "Juventus ziet er sterker uit dan vorig seizoen" en "Manolas en Koulibaly kan het beste duo van de Serie A worden"

21 augustus 2019 09:26

De Premier League, La Liga en uiteraard onze Jupiler Pro League zijn al even bezig en dit weekend komt daar de Serie A bij. We spraken met Italiaans voetbalkenner Wesley Victor Mak over het nieuwe seizoen. Hij is vast onderdeel van de voetbalpodcast Lo Stadio. In deel 1: Juve, Napoli en AC Milan.

Vorig seizoen werd Juventus met de vingers in de neus landskampioen in de Serie A. Toch vertrok succescoach Massimiliano Allegri, hij werd vervangen door Maurizio Sarri. “We zijn uiteraard allemaal bijzonder benieuwd hoe Sarri het zal doen”, reageerde Victor Mak. “Hij moet bij Juventus het prachtige voetbal proberen brengen dat hij eerder al bracht bij Napoli. Het zal er natuurlijk om gaan spannen of het ook effectief lukt.”

Met Adrien Rabiot, Aaron Ramsey en vooral Matthijs de Ligt haalde de Oude Dame er ook kwaliteit bij: “Op zich ziet de selectie er wat sterker uit dan vorig jaar. Maurizio Sarri krijgt in elk geval meer dan voldoende wisselopties. Het zou wel nog kunnen dat Dybala en Higuain de selectie verlaten en dan is het afwachten of er nog iets bijkomt. Vooral Higuain mag bij een goed bod nog weg en dan kan het zijn dat Mauro Icardi van Inter er nog zal bijkomen. Een transfer van Neymar? Nee, dat zie ik absoluut niet gebeuren.”

Een van de grootste uitdagers dit seizoen moet het Napoli van Carlo Ancelotti worden: "Alle topclubs buiten Napoli wisselden afgelopen zomer van coach. Vorig seizoen was voor Napoli een beetje een tussenjaar. Het liep helemaal niet slecht, maar ze waren wel minder dan Juventus. Het spel was bij momenten ook erg goed, de ploeg ziet er wat stabieler uit dan onder Sarri en ze zouden dit seizoen best wel eens kunnen verrassen."

Veel versterking haalde Napoli niet afgelopen zomer, maar met Manolas kwam er wel een indrukwekkende naam bij: "Bij AS Roma was hij uiteraard al een van de betere verdedigers uit de Serie A. Hij zal komend seizoen naast Kalidou Koulibaly spelen en dat is gewoon de allerbeste. Na Chiellini en Bonucci zou er op die manier opnieuw een iconisch duo kunnen opstaan."

Komend weekend gaat AC Milan op bezoek bij Udinese. Een belangrijk seizoen voor de Milanezen die er opnieuw een drukke transferzomer hebben opzitten: "De transferzomer van AC Milan was wat onopvallender, maar daarom niet minder. In de plaats van gevestigde namen werd er gekozen voor talent."

Giampaolo spiegelt zich graag aan Guardiola door hoog druk te zetten. Dat zag je in de voorbereiding ook al terug

De man die AC Milan opnieuw naar successen moet leiden is Marco Giampaolo. De in Zwitserland geboren Italiaan deed het uitstekend bij Sampdoria en moet nu hetzelfde gaan doen in Milaan: "De trainers van de voorbije jaren deden het niet echt goed bij AC Milan. Seedorf, Inzaghi, Brocchi, Gattuso... dat viel allemaal toch wel tegen. Giampaolo is weer iemand met een echte filosofie die zich graag spiegelt aan Guardiola, hoog druk zetten en dat zag je in de voorbereiding ook al terug. Ik ben er wel zeker van dat er opnieuw een betere filosofie staat dan in de afgelopen seizoenen."

Serie A \\ AC Milan \\ Juventus \\ Napoli
 
 
 
Reacties.