Wordt het dit seizoen lastiger voor Juventus? "Nee, integendeel!"


Foto: © photonews 22 augustus 2019 16:59

Dit weekend gaat de Serie A opnieuw van start. Parma en Juventus beginnen zaterdag aan om 18u. Deze week praten wij met Belgische fans van de grootste Italiaanse clubs. Vandaag: Juventus.

Domenico Di Bernardo is al meer dan twintig jaar voorzitter van de Juventus Club Gaetano Scirea Belgium. Hij verwacht niet al te veel moeilijkheden voor Juve.  

“Als ik het niveau van Juventus vergelijk met dat van de andere Italiaanse topclubs, maak ik mij niet al te veel zorgen”, aldus Di Bernardo. Inter Milaan en Napoli doen er wel alles aan om het ons moeilijk te maken, maar ik geloof er niet echt in. Daarnaast heb je nog clubs als AC Milaan of Lazio, maar die hun budget is onvoldoende groot.

Champions League

"Maar ik zou liever eens derde worden in de competitie als dat zou betekenen dat we de Champions League winnen. Dat is al van 1996 geleden en is daardoor het belangrijkste doel. Juventus moet op alle vlakken kunnen meestrijden.

Vorig jaar had niemand verwacht dat Liverpool de Champions League zou winnen. Maar ze deden het toch. Dat maakt het voor ons nog lastiger om te accepteren dat wij het niet haalden.”

Spits

Volgens Di Bernardo ontbreekt er nog één ding om echt aanspraak te kunnen maken op de beker met de grote oren. “Higuain wil niet vertrekken en de komst van Icardi hangt af van vertrekkers. Ik hoor ook geluiden over een ruildeal tussen Neymar en Dybala. Onze transferperiode zit er alvast nog niet op.”

“Achterin zit het alvast goed met de komst van de Ligt. op het middenveld verwacht ik dan weer veel van Ramsey en Rabiot. Hun komst zou het einde van Khedira of Can moeten betekenen.”

Serie A \\ Juventus
 
 
 
Reacties.