Goed nieuws voor Club Brugge, woede in Oostenrijk: "Concurrentievervalsing"

22 augustus 2019 07:09

Club Brugge won woensdag na een lastige partij met 0-1 op het veld van Linz in de play-offronde van de Champions League. Blauw-zwart heeft dus de beste papieren voor de terugwedstrijd.

Club Brugge hoeft dit weekend ook niet aan te treden in de competitie. De verplaatsing naar Charleroi werd uitgesteld. LASK wou ook graag wat extra rust, maar krijgt die niet.

De nummer twee uit Oostenrijk had aan de voetbalbond gevraagd om de wedstrijd tegen Rapid Wien uit te stellen, maar kreeg die uiteindelijk niet. Daarvoor moest de club uit Linz namelijk toestemming krijgen van Rapid Wien én Sky Sports, dat de tv-rechten in handen heeft.

 “We hebben de afgelopen jaren al vaker dit soort situaties meegemaakt”, aldus Zoran Barisic, sportief directeur van Rapid. “De data voor deze play-offmatchen liggen al maanden vast. LASK wist dat dit zou kunnen gebeuren als het bleef winnen.”

Ook de Oostenrijkse voetbalbond reageerde gisteren: “Dit is in strijd met de gelijkheid van concurrentie, waarvoor verschillende Europese competities zich de laatste maanden hebben uitgesproken.”

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.