Antwerp hoopt vanavond straffe reeks van Bizot te breken: "Bij Genk hebben ze hem gekraakt"


Foto: © photonews 22 augustus 2019 09:29

Antwerp speelt vanavond het uitduel in de laatste voorronde van de Europa League. De Great Old neemt het in Enschede op tegen AZ.

Bij AZ staat met Marco Bizot een oude bekende tussen de palen. De Nederlander speelde tussen 2014 en 2017 voor Racing Genk. Hij speelde er 74 wedstrijden, maar verdween uiteindelijk door de achterdeur transfervrij naar Alkmaar. Daar herleeft Bizot. Dit seizoen speelde AZ zeven officiële wedstrijden. Bizot hield… zeven keer de nul.

Toenmalig keepertrainer  Guy Martens blikt nu tegenover Het Laatste Nieuws terug op de passage van Bizot bij Genk:  “Hij trapte in zijn eerste match naast een dieptepass en in Kortrijk duwde hij een vallende bal ongelukkig in doel. Dat is blijven hangen en voor het publiek kon hij niets meer goed doen.”

“Hij heeft zich altijd wat geremd gevoeld. Jammer, want hij was eigenlijk een ideale keeper voor Genk. Proactief en vrij hoog meevoetballend. Maar hij voelde zich nooit happy.”

Erwin Lemmens volgde Martens op bij Genk: “Marco was mentaal gekraakt”, aldus Lemmens. “Hij is daar nooit helemaal van teruggekomen. Het gevecht met de fans kon hij nooit winnen.”

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.