Bayern München 2.0: Wat na het tijdperk Robben-Ribéry?

23 augustus 2019 18:33

Bayern München nam eind vorig seizoen afscheid van 'Robbery': zowel Arjen Robben als Franck Ribéry hielden het na negen (!) seizoenen voor bekeken bij de Duitse recordkampioen en zo begint een nieuw tijdperk voor 'FC Hollywood'.

Het zal toch even wennen zijn om bij de 'Rekordmeister' geen Ribéry te zien dartelen op de linkerflank, of geen Robben naar binnen te zien snijden en vervolgens uit te halen aan de overzijde. Vorig weekend bevolkten jonkies Serge Gnabry en Kevin Coman de Beierse flanken op de openingspeeldag van de Bundesliga tegen Hertha BSC.  

Met het vertrek van beide iconen valt een pak kwaliteit weg, maar Bayern heeft zich ondertussen ook al danig gewapend. Dé topaanwinst is zonder twijfel Philippe Coutinho. De Duitse topclub neemt de Braziliaan voor één seizoen over van Barcelona, maar kan hem daarna definitief vastleggen voor 120 miljoen euro. 

Broodnodige kwaliteitsinjectie

Coutinho moet de opvolger worden van Franck Ribery op de linkerkant. Een loodzware erfenis, maar de verwachtingen zijn alvast hooggespannen:  "Hij wordt met afstand de beste speler van de competitie", zei ex-ploegmaat Marko Grujic recent nog over de dribbelaar. 

Naast Coutinho trok Bayern met Ivan Perisic nog een buitenspeler aan. De Kroaat kwam echter pas in aanmerking toen bleek dat het A-plan, Leroy Sané, uitviel met een blessure. Perisic was aan zijn vierde seizoen toe in Italië, maar kon de Beierse lokroep niet weerstaan. Bayern krijgt er zo een pak (broodnodige) ervaring bij. 

Franse wereldkampioenen

Voor de recordaankoop van de Duitse topclub moeten we echter kijken naar het verdedigende compartiment. Met 80 miljoen euro is Lucas Hernandez de duurste transfer van de Bundesliga. De Franse wereldkampioen moet het vertrek van Mats Hummels, die koos voor een terugkeer naar Dortmund, opvangen. 

Hernandez zou samen met die andere Fransman, Benjamin Pavard, wel eens een zeer sterk duo in het hart van de verdediging kunnen vormen. Op het middenveld werd met Michaël Cuissance bovendien een jong talent opgepikt bij Borussia Mönchengladbach. Voeg daarbij gevestigde waarden als Lewandowski, Thiago, Alaba, Müller en Kimmich en je weet dat Bayern ook dit jaar weer de te kloppen ploeg wordt in Duitsland. 

Clint Vens

Bundesliga \\ Bayern München \\ FC Schalke 04
 
 
Reacties.