Vooruitblik Super League: Anderlecht gaat voor derde titel op rij

23 augustus 2019 18:53

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Super League voor vrouwen. En dus is het de vraag wie zal strijden om de titel en wie vooral mikt op de toekomst. Wij beschouwen voor met de zes teams, met ook de titelverdediger: Anderlecht.

Vorig seizoen

In de kwartfinales van de Beker van België liep het mis op bezoek bij de KAA Gent Ladies, verder was het seizoen van Anderlecht nagenoeg perfect.

In de play-offs stond er geen maat op paars-wit, dat zo meteen zijn tweede titel op rij wist te pakken, met al bij al nog grote voorsprong.   

Transfers

De meeste sterkhouders verkozen ook dit seizoen bij Anderlecht te blijven, enkel voorin vertrok met Ella Van Kerkhoven wel de dubbele topschutter van paars-wit.

Met Jana Coryn, Mariam Abdulai Toloba en Laura Rus werd dat wel tot drie keer toe opnieuw ingevuld, waardoor de aanval in de breedte nu nog sterker is.

Sterktes & Zwaktes

"De bank is sterker geworden. Er is nu zeker geen kwaliteitsverlies meer als we iemand extra tussen de lijnen brengen", aldus coach Patrick Wachel. Het moet dé sterkte worden van dit paars-wit: de breedte van de kern.

Met nog minstens twee en mogelijk nog wat meer Champions League-wedstrijden tussendoor is het zeker geen overdreven luxe. Jana Coryn moet in staat zijn tot mooie dingen, maar komt wel terug van een zware blessure. 

Ambitie

"We willen uiteraard ook dit seizoen voor de titel gaan", aldus Wachel nog. "We zijn er ook klaar voor om opnieuw voor de titel te strijden."

"Makkelijk zal dat niet worden", houdt Laura De Neve dan weer de voetjes op de grond. "Gent is sowieso een concurrent en ook Standard lijkt me goed versterkt uit de mercato te komen."

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.