Vooruitblik Super League: Mag Standard van meer dromen? "We gaan altijd voor het allerhoogste"

23 augustus 2019 16:01

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Super League voor vrouwen. En dus is het de vraag wie zal strijden om de titel en wie vooral mikt op de toekomst. Wij beschouwen voor met de zes teams, met ook de vrouwen van Standard.

Vorig seizoen

Tweede in de play-offs, verliezend bekerfinalist. Na een vreemd seizoen werd het voor Standard op alle fronten nét niet, al leek dat lange tijd zo niet te zijn.

De Rouchettes groeiden haast ongemerkt in het seizoen en deden het eigenlijk beter dan velen misschien hadden verwacht.  

Transfers

Met Maud Coutereels kwam er nog heel wat ervaring terug naar de Vurige Stede, dat gaat zeker zijn rol spelen in het nieuwe seizoen.

Ook Charlotte Van Ishoven, Sylke Calleeuw, Elien Nellissen en Merel Bormans zijn de rangen komen versterken. "Kwalitatief én kwantitatief staan we verder dan vorig seizoen", aldus coach Hamide Lamara.

Sterktes & Zwaktes

Er is meer ervaring in de ploeg gekomen, iedereen is ook een jaartje ouder. Na een paar seizoenen met veel bouwwerk, lijkt er opnieuw een ploeg te staan.

Bovendien is de kern ook wat dieper uitgebouwd dan de voorbije jaren. Ook op de bank zal er heel wat kwaliteit zitten, erg belangrijk in een lang en slopend seizoen.  

Ambitie

"We willen altijd beter doen dan het vorige seizoen. Dan moet je onze ambities niet te ver gaan zoeken", kon er een lachje af bij Hamide Lamara. "We willen zo hoog mogelijk raken, dat is elk jaar ons doel. Anderlecht zal moeilijk te kloppen zijn, maar we gaan zeker onze kans wagen."

Pierre Ghislain

Standard de Liège
 
 
Reacties.