Verstraete en Bornauw na debuut in Bundesliga: "Dit is ongelofelijk"

24 augustus 2019 19:21

Birger Verstraete en Sebastiaan Bornauw debuteerden vrijdag in de Bundesliga voor FC Köln. Het Belgische duo plooide pas in de slotfase voor Borussia Dortmund.

Köln kwam op voorsprong, maar incasseerde nog drie treffers in het slotkwartier. 1-3 was de eindstand.

"Het is natuurlijk klote dat we verloren hebben, maar ik ben wel trots op ons eerste uur", vertelde Verstraete tegenover Sporza. "Als we dit enthousiasme vasthouden, kunnen we met de steun van het fantastische publiek nog veel ploegen pijn doen. Ik heb veel goeie zaken gezien."

Het stadion van Köln was tot in de nok gevuld. "De passie van die fans is echt pure waanzin. Ik had er vooraf al veel over gehoord, maar het is echt ongelooflijk. Als die 50.000 supporters zien dat je er alles aan gedaan hebt, blijven ze gewoon klappen en zingen. Fantastisch. In België is er ook passie, maar dat kun je niet vergelijken met dit."

Ook Bornauw kende zijn Duitse vuurdoop tegen Dortmund. "Ik ben ontzettend blij om in zo'n stadion met zulke supporters te mogen spelen. En dan nog tegen Dortmund. Het was ongelooflijk, toch een beetje een jongensdroom", aldus  Bornauw. “Ik ben heel blij om hier te zijn. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing."

Simon Wauters

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.