Man van de laatste goal tegen Anderlecht keert even terug naar Beerschot: "Ga niet juichen als ik scoor"

24 augustus 2019 11:21

Beerschot ontvangt zaterdag Dikkelvenne in de vijfde ronde van de Beker van België. Bij de club uit de tweede amateurklasse loopt een oude bekende rond.

Conor Laerenbergh speelde tussen 2011 en 2013 negentien wedstrijden voor Beerschot. Hij scoorde twee keer. Ook tegen Anderlecht op 24 november 2012. Dat is tot op vandaag nog steeds het laatste doelpunt van Beerschot tegen dat andere paars-wit.

Laerenbergh was op dat moment amper negentien, maar zou  anderhalf jaar later het profvoetbal al vaarwel zeggen. Nu voetbalt hij dus in de amateurreeksen.


“Ik kwam snel tot de conclusie dat de wereld van het profvoetbal niets voor mij was”, vertelde hij tegenover Het Nieuwsblad. “Ik ben beginnen te werken en ben nu zelfstandig verzekeringsmakelaar. De combinatie met het voetbal in tweede amateurklasse is perfect voor mij. Ik heb er wel een tijdje mee in de maag gezeten dat mijn profcarrière zo snel voorbij was. Maar ik ben gelukkig."

“We hebben met Dikkelvenne al drie rondes overleefd en scoorden daarin 14 keer. Niet verkeerd, toch? Ik scoorde in elke wedstrijd. De loting zat wat mee en deze wedstrijd is de beloning voor onze sterke bekercampagne. Voor veel jongens van onze ploeg wordt dit een unieke ervaring. In zo’n stadion en voor zo’n publiek mogen voetballen: dat is toch wat anders dan in de amateurreeksen. En voor mij wordt het natuurlijk extra speciaal. Ik ken nog veel supporters van Beerschot, ik ken het stadion, de grasmat, de kleedkamers. Het zal een speciale middag worden", beseft Laerenbergh. 

“Wat ik zal doen als ik zaterdag scoor? Ik ga niet juichen. Uit respect voor de Beerschot-fans. Ik ben dan wel een jeugdproduct van Antwerp, bij Beerschot heb ik van het profvoetbal mogen proeven. Beide ploegen hebben dus een speciale plaats in mijn hart."

Beker van België \\ Beerschot \\ Dikkelvenne
 
 
 
Reacties.