Liverpool laat zien wat de waardeverhoudingen zijn en geeft Arsenal een tik

24 augustus 2019 20:22

Zaterdagavond namen twee topploegen het tegen mekaar op in de Premier League. Zowel Liverpool als Arsenal waren voorlopig foutloos en daar zou op Anfield verandering in komen.

Bij Liverpool stonden de verwachte namen aan de aftrap. Wijnaldum keerde terug op het middenveld en Alexander-Arnold stond ook opnieuw in de basis. Bij Arsenal kreeg topaankoop Nicolas Pepe voor het eerst een basisplaats, Reiss Nelson zat op de bank.

Liverpool begon bijzonder sterk aan de wedstrijd en zocht meteen het openingsdoelpunt. Arsenal had het moeilijk, maar kwam wel bijna op voorsprong na een slechte pas van Adrian. Aubameyang kon de wenkende kans niet afwerken.

Niets te doen aan Salah

Net voor de pauze was het wel de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een perfecte corner van Alexander-Arnold kon Matip binnenkoppen. Na de rust was de wedstrijd meteen gespeeld. Luiz ging aan Salah hangen en de Egyptenaar zette de strafschop zelf om: 2-0.

Enkele minuten later kon Salah ook nog zijn tweede van de avond maken, hij rondde een snelle counter af. In het slot maakte de goede ingevallen Torreira 3-1. Liverpool staat op die manier alleen aan de leiding.