Atlético Madrid wint moeizaam van Leganés, FC Barcelona haalt zwaar uit

25 augustus 2019 22:58

Real Madrid moest gisteren al spelen, maar vandaag was het de beurt aan Atlético Madrid en FC Barcelona. Atlético Madrid had het niet onder de markt met Leganés en won zeer moeizaam met 0-1. FC Barcelona won dan weer vlot van Real Betis met 5-2.

Atlético Madrid raakte vanmiddag moeilijk door het blok van Leganés. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel pas twintig minuten voor het einde. Joao Félix was (nog maar eens) de held voor Atlético Madrid.

De jonge Portugees speelt nog maar sinds deze zomer voor de Spaanse topclub, maar hij is al een paar weken heel belangrijk voor de club. Vandaag ging hij met de bal aan de haal en de creatieve middenvelder gaf perfect voor tot bij Vitolo. De invaller twijfelde niet en scoorde de 0-1. Daar bleef het ook meteen bij.

FC Barcelona

Barcelona begon dan weer slecht aan de wedstrijd. Ze kwamen snel op achterstand na een doelpunt van Fekir, maar net voor de rust kon Antoine Griezmann zijn eerste voor de Catalanen scoren: 1-1.

In de tweede helft was het al Barcelona wat de klok sloeg. Griezmann scoorde vrij snel na de rust zijn tweede van de avond, maar daar bleef het niet bij. Ook Carles Pérez, Jordi Alba en Arturo Vidal konden nog scoren voor Barcelona. Loren Morón scoorde uiteindelijk nog de 5-2.

Door deze overwinning staat Barcelona nu negende. Atlético Madrid staat aan de leiding met 6 op 6.