Dessers opende zijn rekening in de Eredivisie: "Op het einde van het seizoen zullen er genoeg goals achter mijn naam staan"

26 augustus 2019 18:09

Een spits leeft van goals. Meer cliché dan dit wordt het niet, maar veel spitsen worden ook effectief beter als ze al goals achter hun naam hebben staan. Cyriel Dessers hoopt dat zijn trein nu vertrokken is bij Heracles Almelo.

Cyriel Dessers paste niet meer in de plannen bij FC Utrecht en zocht andere oorden op. Hij bleef in de Eredivisie en verdedigt nu de kleuren van Heracles Almelo. Daar opende hij op de vorige speeldag (zijn vierde match) zijn rekening voor de club.

"Natuurlijk ben je opgelucht na je eerste doelpunt", reageerde de spits bij Voetbal International. "Dat is waar ik voor leef. Soms is het raar. Twee weken speelde ik goed (hij scoorde niet, nvdr.) en dit weekend had ik het lastiger, maar mijn eerste kansje ging erin. Dan loopt het allemaal wat vlotter. Als je scoort krijg je zelfvertrouwen en dan wordt je 10% beter."

Dessers zit aan 13 goals in de eredivisie, al ziet hij dat totaal liefst nog wat aangedikt worden. "De rekening wordt niet opgemaakt na drie of vier wedstrijden, maar aan het einde van het seizoen. Ik weet zeker dat er aan het einde van het seizoen voldoende doelpunten achter mijn naam staan."

Nederlandse Eredivisie \\ Heracles
 
 
 
Reacties.