Opvallend: drie Belgische spitsen in de Premier League zijn alle drie bankzitter

26 augustus 2019 10:08

De Belgische spitsen vertolken geen hoofdrol bij hun club in de Premier League. Divock Origi, Christian Benteke en Michy Batshuayi zaten alle drie op de bank.

Manager Roy Hodgson liet Christian Benteke niet in de basis starten bij Crystal Palace. Onze landgenoot mocht een kwartier voor tijd invallen en zag hoe Patrick van Aanholt zijn club in de toegevoegde tijd aan een 1-2 stuntzege hielp. Benteke was in de eerste twee matchen nochtans titularis.

Michy Bathsuayi ging een klein stapje vooruit bij Chelsea. In plaats van een plekje in de tribune mocht hij tegen Norwich naast Frank Lampard plaatsnemen op de bank. Daar bleef hij wel 90 minuten zitten. Zijn concurrent, Tammy Abraham, deed het voortreffelijk.

Dan is er nog Divock Origi. Hij speelde een goede openingsmatch met Liverpool, maar moest nadien plaatsruimen voor Sadio Mané. Tegen Arsenal bleef onze landgenoot 90 minuten op de bank. Om meer te spelen zal hij moeten hopen op de afwezigheid van iemand van de gouden drietand Mané-Firmino-Salah.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Liverpool FC \\ Chelsea \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.