Martinez kondigt één nieuwkomer aan en neemt het op voor geplaagde Rode duivels

26 augustus 2019 22:13

Roberto Martinez sprak in aanloop naar het tweeluik San Marino - Schotland met VTM over zijn Rode Duivels. Hij nam het onder meer op voor Vincent Kompany en Jan Vertonghen. 

Kompany viel afgelopen weekend uit bij Anderlecht. Vertonghen verhuisde dan weer van de tribune naar de bank bij Tottenham.

“Jan is onze meest consistente speler geweest de voorbije drie jaar”, aldus Martinez. “We gaan hem nu helpen om matchfit te geraken. Het kan niet zijn dat hij in twee maanden plots een slechte voetballer is geworden.”

De coach van de Rode Duivels had het ook over Kompany. “Neem de resultaten weg en Vinnie heeft al fantastisch werk geleverd. Eens Dimata of Roofe fit is en ze ook een echte spits hebben, ben ik ervan overtuigd dat ze meer punten zullen beginnen pakken. Hoe Kompany de jonge spelers bij de hand neemt en zelf echt op hoog niveau speelt, daar heb ik heel veel respect voor.”

Ten slotte gaf Martinez nog mee dat hij één nieuwe Duivel zal selecteren. Dat zou Björn Engels kunnen zijn; Die is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen bij Aston Villa.  

Engels werd nog maar één keer opgeroepen voor de Belgen. In de verloren oefenpot tegen Portugal bleef hij in maart 2016 negentig minuten aan de bank gekluisterd.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Tottenham \\ Aston Villa \\ Crewe Alexandra \\ België
 
 
 
Reacties.