Neymar, Alexis, Kai Havertz,... Welke Europese toptransfers zitten nog in de pijplijn?

26 augustus 2019 19:08

De slotweek van de zomermercato is aangebroken en dat wil zeggen dat er nog wel het een en ander op til is. Verschillende Europese topclubs willen nog een zaakje doen.

Opnieuw MSN? 

Laat ons beginnen met de grootste naam van allemaal: Neymar. De Braziliaanse ster wil graag weg uit Parijs, maar een overstap blijft moeilijk. Juventus en Real Madrid werden eventjes genoemd, maar het lijkt Barcelona of niets te worden. Zondagavond zouden volgens Téléfoot en AS de Catalanen een vierde bod geplaatst hebben op de Braziliaan, Ousmane Dembélé kan mogelijk de omgekeerde weg bewandelen.

Neymar is intussen weer helemaal fit na een enkelblessure, maar Thomas Tuchel nam hem bij PSG nog niet op in de wedstrijdselectie. De Parijzenaars zagen dit weekend wel Edinson Cavani en Kylian Mbappé enkele weken uitvallen met een blessure. 

Topvorm na goede Copa? 

Naast Neymar zou er nog een andere Zuid-Amerikaan een spraakmakende transfer kunnen maken. De Chileen Alexis Sanchez staat namelijk in de belangstelling van Inter. De transfer was nagenoeg rond, maar intussen bleef het al een hele tijd windstil. 

Alexis deed het uitstekend op de Copa América met Chili en bij Manchester United zagen ze nu ook Anthony Martial afhaken met een blessure. Ook bij Inter lijken ze plots niet zeker meer of ze Alexis nog wel nodig hebben...

Koningskoppel in de maak?

Inter zit op dit moment namelijk nog met de Argentijn Mauro Icardi. Deze zomer probeerden ze hem zowat aan iedere topclub te slijten, maar niemand hapte toe. De aanvaller kreeg intussen opnieuw een rugnummer en traint ook gewoon mee met de selectie van Antonio Conte. Inter haalde deze zomer uiteraard ook al Romelu Lukaku binnen. Coach Conte hanteert dan weer bijzonder graag zijn 3-5-2 systeem dus wie weet staat Icardi binnenkort gewoon naast Lukaku in de ploeg.

Duits wonderkind naar een Europese topclub?

Kai Havertz wordt al jaren bijzonder intensief gevolgd door de Europese top. Hij zal in principe dit jaar sowieso bij Bayer Leverkusen blijven, maar er willen al heel wat topclubs hem vastleggen voor de zomer van 2020. Leverkusen wil een bedrag van 100 miljoen euro ontvangen, het is nu wachten tot er een club toehapt. Bayern München onderhandelde al met de entourage van Havertz en lijkt een streepje voor te hebben.

Een nieuwe doelman voor PSG? 

PSG wil er deze zomer nog erg graag Keylor Navas bij. De Costa Ricaan leek enkele maanden geleden al rond met de Franse landskampioen, maar de transfer werd nooit officieel gemaakt. Real Madrid maakte nu de keuze om vol voor Courtois te gaan dus wil Navas ook graag weg.

Volgens Mundo Deportivo zou PSG vorig weekend een bod van 15 miljoen euro geplaatst hebben, maar dat zou nog onvoldoende zijn. Bij Real denken ze aan spelers als Willy Caballero (Chelsea) en Pepe Reina (AC Milan) om Keylor Navas te vervangen.

Arjen T'Sjoen

Premier League \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ La Liga \\ Manchester United \\ PSG \\ Toulouse \\ Inter Milaan \\ Barcelona \\ Real Betis \\ Lecce
 
 
Reacties.