Bossut geeft zichzelf schouderklopje na 2 clean sheets in 3 matchen: "Geen toeval? Wat moet ik daarop zeggen?"


Foto: © photonews 26 augustus 2019 16:33

De heropstanding van Zulte Waregem na de eerste twee speeldagen gaat samen met de terugkeer van Sammy Bossut onder de lat. De cijfers van de laatste drie wedstrijden zijn niet mis: twee clean sheets, slechts één tegentreffer en een 7 op 9 voor de ploeg.

Enkel Charleroi-speler Morioka kon Bossut de jongste weken verslaan. Voordien hield de doelman zijn netten droog in Genk. Tegen STVV moest de West-Vlaming geen wereldsaves doen, maar voetbalde hij wel uitstekend mee en kon hij verschillende steekpassjes in de rug van zijn verdediging onderscheppen.

De slotconclusie is dat Zulte Waregem minder kwetsbaar is dan in de eerste competitiematchen. "Het is positief dat we meer de nul houden. Dat het geen toeval is dat dit met mij onder de lat gebeurt? Wat moet ik daarop zeggen?"

Bossut lacht enige woorden van lof in eerste instantie een beetje weg, maar is er natuurlijk wel erg blij mee. "Ik probeer mijn steentje bij te dragen op het veld. Iedereen kent mij. Ik heb mijn plaats. Ik denk wel dat ik hier ook een aandeel in heb."

We mogen niet op onze lauweren rusten - Sammy Bossut

Als Zulte Waregem van zijn verdediging, keeper incluis, een sterk punt weet te maken, kan het een mooi seizoen beleven. "Het is nog maar het begin van de competitie. Het kan in een knip veranderen. Ik denk dat vele clubs zullen kijken richtiing nieuwjaar en denken: als we de wedstrijden tot dan goed doorkomen, is er wel iets mogelijk. We mogen niet op onze lauweren rusten."

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.