Donderdag 25000 toeschouwers in "Koning Bosuilstadion"? Een overzicht van de Europese matchen van Antwerp met de meeste toeschouwers


Foto: © photonews 27 augustus 2019 18:06

Donderdag wordt een spannende dag voor elke supporter van Antwerp. Na de terugwedstrijd tegen AZ wordt bekend of de Great Old zich al dan niet mag opmaken voor zes wedstrijden in de Europa League.

Het belooft een hoogdag te worden, nu donderdag in het Koning Boudewijnstadion/Koning Bosuilstadion in Brussel. De tickets vliegen de deur uit. Al meer dan 24 100 van de 25 000 tickets zijn intussen verkocht. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dus 25 000 rood-witte fans de Great Old steunen. De wedstrijd van donderdag tegen AZ belooft dan ook een van de Europese thuismatchen te zullen worden met het grootst aantal toeschouwers uit de geschiedenis van RAFC. Een overzicht.

5. Antwerp - Keulen 21/03/1990  : 20 000 toeschouwers

In de kwartfinale van de Uefa Cup stond Antwerp tegenover het Duitse Keulen, dat gecoacht werd door Christoph Daum, die we nog kennen van zijn periode bij Club Brugge. De heenwedstrijd in Keulen ging met 2-0 verloren. Bij de Duitsers stonden enkele grote namen als Bodo Illgner, Pierre Litbarski en Thomas Hässler tussen de lijnen. Antwerp wist ook in de terugwedstrijd niet te scoren en bleef op een 0-0 steken. Het Europees avontuur was voorbij.

4. Antwerp - Keulen 04/09/1988 : 20 000 toeschouwers 

Ook in 1988 werd Antwerp in de Uefa Cup uitgeloot tegen Keulen, nu weliswaar in de eerste ronde. Ook nu bleken de Duitsers een klasse te sterk. In de heenwedstrijd op de Bosuil werd het 2-4 voor Keulen. Voor Antwerp scoorden Van Rooy en Goossens. Ook de terugwedstrijd werd door de Duitsers met 2-1 gewonnen.

3. Antwerp - Racing Lens 02/11/1983 : 22 600 toeschouwers

In de eerste ronde van de Uefa Cup zette de Great Old gemakkelijk FC Zürich opzij. In de heenwedstrijd van de tweede ronde behaalde Antwerp een goede uitgangspositie tegen Racing Lens: het werd 2-2. De terugwedstrijd begon dramatisch voor Antwerp: na 46 minuten keken ze tegen een 0-3 achterstand aan tegen het team van Gerard Houillier, die later bij Liverpool nog furore maakte. Marcel Boeckstaens en Leo Van Der Elst (strafschop) konden nog milderen, maar Antwerp was uitgeschakeld.

2. Antwerp - Ajax  13/11/1974 : 37 750 toeschouwers

Antwerp schakelde in de eerste ronde van de Uefa Cup de Oostenrijkers van Sturm Graz uit, waarna ze een droomaffiche lootten tegen het grote Ajax. De heenwedstrijd in Amsterdam gaat met 1-0 verloren. Voor de terugmatch op de Bosuil zijn er maar liefst 37 750 toeschouwers. Zij zien hoe Ajax - met grote namen als Johnny Rep, Jan Mulder, Arnold Mühren en Arie Haan tussen de lijnen - snel op voorsprong komen via Ruud Geels. Antwerp zal de partij uiteindelijk nog winnend afsluiten na doelpunten van Karl Kodat en Alfred Riedl. Desondanks zijn de mannen van Guy Thys toch uitgeschakeld.

1. Antwerp - Real Madrid 31/10/1957 : 55 000 toeschouwers 

In de heenmatch van de achtste finale van de Beker voor Landskampioenen ontvangt Antwerp - met Vic Mees als bekendste speler - het mytische Real Madrid van Gento, Kopa en Di Stefano. Real komt op voorsprong via Alfredo Di Stefano, waarna Stan De Backker de bordjes in evenwicht bracht. Uiteindelijk ging Real toch met de zege aan de haal: de onvermijdelijke Di Stefano maakte nog een doelpunt. De terugwedstrijd was hierdoor quasi overbodig en dat bleek ook: in Bernabeu klopte Real Antwerp met zware 6-0 cijfers.

Europa League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.