Mpoku: "Anderlecht zal gemotiveerder zijn dan ooit"

27 augustus 2019 09:00

Standard trekt volgende week met tien punten voorsprong naar het Lotto Park. Anderlecht heeft nog veel werk voor de boeg. Standard staat op kop van het klassement.

Voor Nicolas Gavory wordt het zondag zijn eerste Clasico. “Ik kende de rivaliteit tussen beide teams niet voor ik hier aankwam”, vertelde hij na de wedstrijd tegen Kortrijk. “Maar ik heb er intussen al veel over gehoord. We gaan ons in alle rust voorbereiden, maar moeten op onze hoede zijn voor Anderlecht. Ze hebben nog maar twee punten en gaan er dus alles aan doen om zich tegen ons te tonen.”

“Elk punt is belangrijk voor ons en onze supporters”, vulde Paul-José Mpoku aan. “Maar Anderlecht zal gemotiveerder zijn dan ooit. We moeten klaar zijn en er niet van uitgaan dat het eenvoudig wordt. We moeten naar daar gaan met dezelfde mentaliteit als die van de afgelopen weken.”

Bij Anderlecht is Albert Sambi Lokonga stilaan opnieuw klaar voor de strijd. Hoopt Mpoku dat zijn kleine broertje in de basis start tegen Standard? “Nee, volgens mij is het beter dat hij eerst een minuut of twintig speelt. Alles op zijn tijd.”

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.