Seth De Witte is neergestreken op Daknam, een geweldige transfer voor de club?


Foto: © photonews 27 augustus 2019 17:09

Seth De Witte heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De Witte speelde de voorbije 9 jaar voor KV Mechelen, maar daar kreeg hij geen nieuw contract. Hij gaat nu aan de slag bij Sporting Lokeren.

Voorzitter Louis De Vries had aangegeven dat er na Saïd geen nieuwe spelers meer gingen bijkomen, maar nu zorgt hij toch nog voor een verrassing door Seth De Witte aan te trekken. De middenvelder is een geweldige aanwinst voor Sporting Lokeren en wel om deze redenen:

Blessure Overmeire

Om te beginnen is er natuurlijk de blessure van Overmeire. De centrale middenvelder is een legende op de club, maar de laatste jaren heeft hij veel last van blessures. Ook dit seizoen is hij in de voorbereiding uitgevallen met een blessure aan de achillespees. 

Een blessure aan de achillespees is niet om mee te lachen. Het kan ook gevaarlijk zijn voor een 33-jarige speler zoals Overmeire. Hij zou als zeker enkele maanden oud zijn. Er gaan geruchten dat hij voor nieuwjaar niet meer op het veld zou komen.

De vervangers van Overmeire waren Ben Harush en Mpati, maar deze twee spelers spelen normaal op de backpositie, dus het was wel duidelijk dat ze niet top waren als centrale middenvelders. Seth De Witte is dus ook alleen maar goed nieuws voor collega-middenvelers N'Dao en Marecek. Zij moesten te veel foutjes van Ben Harush en Mpati oplossen. 

Winnaarsmentaliteit

Nog een reden waarom De Witte zo belangrijk is voor Sporting Lokeren: zijn winnaarsmentaliteit. Hij is een echte leider en hij wil altijd winnen. Zo'n spelers missen ze voorlopig bij Lokeren. Alleen Jelle Van Damme en Verhulst tonen die echte wil om te winnen.

Als De Witte het vuur kan aanwakkeren op het middenveld van Sporting Lokeren, zou het misschien nog wel goed kunnen komen met de club. Promotie was de ambitie voor het seizoen, maar met 1 op 9 zijn ze toch zwak gestart aan dit seizoen. Zaterdag komt OHL op bezoek. Benieuwd of De Witte dan al zou spelen.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.