Na zijn geslaagde debuut: Kan Lukaku de best scorende Belg worden in de Serie A?


Foto: © photonews 28 augustus 2019 12:13

Een mooie binnenkomer, dat is het minste wat je kan zeggen over Lukaku's debuut van gisteren. Hij veroverde meteen de harten van het Inter-publiek en hij lijkt klaar om furore te maken in Italië.

Uiteraard is het vroeg om Lukaku na amper één wedstrijd de hemel in te prijzen. Ook bij Manchester United begon hij stormachtig aan zijn eerste seizoen, en daar werd het jammer genoeg geen succes voor de Rode Duivel. Toch lijkt alles aanwezig om er een succesverhaal van te maken voor Lukaku in Milaan.

Big Rom staat bij Internazionale onder contract tot de zomer van 2024. Als hij zijn contract uitdoet, zal hij dus vijf seizoenen in de Serie A  gespeeld hebben. Kan hij de best scorende Belg ooit worden in de Serie A?

Luis Oliveira (72 doelpunten)

De Braziliaanse Belg Luis Oliveira verliet in 1992 Anderlecht en trok naar Italië. Hij speelde 10 seizoenen in de Serie A: 5 seizoenen bij Cagliari (in twee termijnen), 4 jaar bij Fiorentina en ten slotte nog 1 seizoen bij Bologna.

Oliveira speelde in 10 seizoenen 257 wedstrijden in de Serie A. Hierin scoorde hij 72 doelpunten. Zijn hoogste seizoenstotaal staat op 15 doelpunten, wat hem zowel bij Fiorentina als Cagliari een keer lukte.   

Na tien seizoenen Serie A trok Oliveira zowat heel Italië door en speelde nog bij tal van clubs in Serie B en Serie C.

 

Dries Mertens (85 doelpunten)

Maar het is de pocketspits Dries Mertens die momenteel de Belg is met de meeste doelpunten in de Serie A. Sinds hij in 2013 PSV inruilde voor Napoli, scoorde Mertens maar liefst 85 competitiedoelpunten. Dit totaal zal in de loop van dit seizoen uiteraard nog flink oplopen. Kan hij dit seizoen de kaap van 100 goals bereiken? Het zou mooi zijn.

Het seizoen 2016-2017 werd tot dusver het absolute hoogtepunt voor Mertens: hij maakte maar liefst 28 competitiedoelpunten dat seizoen. 

Mertens is nu bezig aan zijn zevende (!) seizoen bij de Napolitanen: hij scoorde afgelopen weekend meteen een knap doelpunt in de gewonnen spektakelmatch tegen Fiorentina. De 32-jarige aanvaller staat nog 1 seizoen onder contract bij Napoli.

Serie A \\ Inter Milaan \\ Lecce \\ Napoli
 
 
 
Reacties.