Mata na kwalificatie tegen Linz: "Belgische voetbalgeschiedenis geschreven"


Foto: © photonews 29 augustus 2019 09:09

Na de gelijkmaker van op elf meter werd het nog even vreselijk spannend, maar Club Brugge is er uiteindelijk toch in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

“Dit was een echte veldslag”, vertelde Clinton Mata achteraf. “Linz heeft er alles aan gedaan om hier te komen winnen, maar we waren op de afspraak en hebben de klus geklaard.”

Hans Vanaken zette Club Brugge na 71 minuten op rozen, maar amper vier minuten later wisten de bezoekers al gelijk te maken van op de stip. “We hebben hen terug in de wedstrijd laten komen. Dat zou eigenlijk niet mogen”, aldus de ex-speler van Charleroi.

Naast Racing Genk krijgt België met Club Brugge dus een tweede club in de Champions League. “Dit is een jongensdroom die uitkomt. De Champions League is het allerhoogste niveau dat je je kan inbeelden.”

“Alle wereldsterren nemen er aan deel. Niemand had gedacht dat we ons zouden kunnen plaatsen, maar we hebben het toch geflikt. We hebben Belgische voetbalgeschiedenis geschreven”, besloot Mata.

Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.