Depoitre: "Een verademing om bij een offensieve ploeg als Gent te belanden"


Foto: © photonews 29 augustus 2019 11:07

Laurent Depoitre is terug bij AA Gent. En hoe. De spits drukte meteen zijn stempel bij de Buffalo's.

Vier doelpunten in vijf wedstrijden en 282 minuten. De eerste weken van Depoitre bij zijn tweede passage bij Gent zijn ronduit indrukwekkend.  

“Als je van de Premier League komt, heb je het gevoel dat je hier iets meer ruimte krijgt”, vertelde hij tegenover Het Nieuwsblad.  “Het ritme is ook anders. In Moeskroen had ik het gevoel dat ik soms even op adem kon komen, dat kan in de Premier League niet.”

“Maar het is ook een verademing om bij een offensieve ploeg als Gent te belanden. Het tweede jaar bij Huddersfield was op dat vlak niet aangenaam. We creëerden nauwelijks kansen en voor de aftrap had je op den duur het gevoel: Hoeveel gaan we er vandaag weer binnen krijgen?”

Na een degelijk eerste seizoen voor Huddersfield, werd het tweede één om snel te vergeten voor Depoitre.

Toen de coach na nieuwjaar werd vervangen, was het al te laat. De nieuwe trainer zette basisspelers plots op de bank of in de tribune en raakte mentaal een aantal spelers kwijt.”

“Ik was drie, vier weken out met een voetblessure en in die periode moest de club beslissen of ze de optie in mijn contract zouden lichten. Ik zei dat ik liever weg wilde, maar ging ervan uit dat ze de optie toch zouden lichten om mij te verkopen. Dat deden ze niet, waardoor ik transfervrij was en naar Gent kon komen." 

Europa League \\ KAA Gent \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.