Voorzitter Antwerp: "Als we doorgaan, moeten we de kern verbreden"

29 augustus 2019 06:46

Antwerp staat donderdagavond al voor de match van het jaar. Het ziet er lang niet slecht uit na de 1-1 in Enschede tegen AZ in de laatste voorronde van de Europa League.

The Great Old en Paul Gheysens zijn ambitieus. Deze zomer voerde hij een nieuwe kapitaalsverhoging door. Hij pompte tien miljoen extra in de club om zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij de Belgische top.

Als Antwerp de groepsfase haalt, vangt het zo’n drie miljoen euro, wint het aan prestige én heeft het een extra troef in handen om in de laatste dagen van de mercato nog spelers aan te trekken. Wat vindt Gheysens het belangrijkste?

“Dat is moeilijk te zeggen”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Kwalificatie zou ons inderdaad wat extra financiële ruimte bieden. En als we ons plaatsen, zullen we de ploeg moeten verbreden door het zwaardere programma. Maar miljoenentransfers zijn niet nodig. Waarom vijf miljoen betalen voor een speler, terwijl vooral het team belangrijk is?”

“Als we ons niet kunnen plaatsen, gaan we zeker niet zeggen dat het ons niks kan schelen. Maar het is al mooi geweest: wat we doen is geen toeval meer. We schakelden bijvoorbeeld Plzen uit en brengen mooi voetbal. Maar uiteraard wil ik straks opnieuw winnen en doorgaan”, besloot Gheysens.

Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.