Mazzu krijgt net niet zijn droomloting: "Het stadion waar Maradona groot is geworden: geweldig"


Foto: © photonews 30 augustus 2019 06:16

Felice Mazzu maakt zich op voor zijn eerste Champions League-campagne. De ex-trainer van Charleroi heeft uiteraard ook met erg veel aandacht de loting voor de groepsfase gezorgd. Zijn droomscenario werd het niet, maar wel 'the next best thing'.

Gezien zijn achtergrond droeg een grote club uit Italië wel zijn voorkeur weg. "Juventus was mijn droomtegenstander, maar Napoli is voor mij ook schitteren. Het stadion waar Maradana groot geworden is: geweldig. Mijn ouders zijn afkomstig uit Calabrië: de regio ten zuiden van Napels. Ik heb ook nog familie wonen in de buurt van Napels", laat de Genkse coach weten in HLN.

De andere tegenstanders zijn eveneens niet mis. "Ook Liverpool en Salzburg zijn geweldige affiches. Ik voel nu al dit een memorabele campagne wordt voor de hele club. We willen ons tonen en het zal erop aankomen de grootsheid van die momenten de baas te blijven."

Durven

Hoe gaat Mazzu het juist aanpakken? "De mentale voorbereiding wordt belangrijker dan de puur speltechnische. De manier waarop je aan zo'n match begint, bepaalt veel. Als we met een pamper het veld opkomen, krijgen we de broek vol. Maar als we durven, dan is er veel mogelijk."

Champions League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.