De Antwerpse Dokter Jekyll/Mister Hyde: Bölöni weet zelf niet meer wat hij ermee moet aanvangen


Foto: © photonews 30 augustus 2019 10:40

Is Didier Lamkel Ze deze keer te ver gegaan en heeft hij het weinige dat nog restte van zijn krediet opgebruikt? Binnenskamers gaan ze bij Antwerp toch eens duchtig praten met de Kameroense aanvaller. Maar wat doe je met een speler die intrinsiek misschien wel de beste van de kern is?

Je zou kunnen zeggen dat met genialiteit altijd een deel gekheid gepaard gaat, maar in het geval van Lamkel Ze slaat de wijzer te veel uit naar het gekke gedeelte. Het is een ongeleid projectiel dat zelfs door Bölöni niet op koers kan gebracht worden. Dokter Jekyll en Mister Hyde.

Zonde

De Roemeen wordt bijwijlen stapelzot van zijn flankaanvaller. Hij heeft hem al verschillende keren terechtgewezen en gestraft, maar telkens haalde hij er daarna ook de spons over. Vorige week haalde hij hem net op tijd naar de kant, want anders had hij in de slotfase in Enschede nog rood gepakt. "Het was tijd", zuchtte hij op zijn persconferentie. Want Bölöni weet dat hij op voetbalgebied alles heeft om het te maken: snelheid, techniek, kracht, vista en scorend vermogen. Dokter Jekyll op een voetbalveld.

En dan heb je Mister Hyde die tevoorschijn komt. Zo een zonde... Donderdagavond manifesteerde zich dat met een oerdomme tweede gele kaart. Als voetballer weet je dat je geel krijgt als je overdreven gaat vieren, hoe hoog de emoties ook oplopen. Elke serieuze prof vermijdt dat dan ook, zeker als je al met tien staat. Maar soms denkt Lamkel Ze dat die regels niet voor hem, maar voor minder begaafde voetballers zijn uitgevonden.

Rode lap

Lamkel Ze hoopt een Instagram-fenomeen te worden - hij deelt zowat alles op die sociale media -, maar dreigt de weg van Patrice Evra op te gaan: een onderwerp van spot. Dat hij na zijn uitsluiting nog ging paraderen met zijn uitgetrokken shirt werkte als een rode lap op een stier bij de spelers van AZ, die achteraf ook niet nalieten hem duidelijk te maken dat hij hen de kwalificatie opleverde. 

Kevin Mirallas is op komst en dan hoeft Bölöni straks niet meer altijd een beroep te doen op zijn Kameroense wegpiraat. Zouden zijn ogen geopend worden als hij eens een paar weken op de bank of de tribune zit? Eigenlijk denken we van niet. Hij zou gewoon een blok aan het been van zijn trainer worden...

Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.