Trossard: "Mijn Champions League begint morgen tegen Manchester City"

30 augustus 2019 20:57

Leandro Trossard ruilde deze zomer Racing Genk voor Brighton & Hove Albion in de Premier League. Zaterdag neemt hij het op tegen Manchester City.

Trossard moest de eerste match van het seizoen nog op de bank doorbrengen, maar stond op speeldag twee wél in de basis. Bij zijn debuut scoorde hij meteen een pareltje tegen West Ham.

 “De trainer wilde me op de openingsspeeldag nog niet voor de leeuwen gooien”, vertelde Trossard aan Sporza. “Maar het is natuurlijk leuk als je voor de eigen fans in je eerste match al kan scoren.”

Brighton trok vrijdagmiddag na de training al naar een hotel in Manchester. “Het is nieuw voor mij dat we nu zoveel op hotel gaan, maar de afstanden zijn natuurlijk groter en het verkeer speelt ook een rol. Op de dag van de match een lange verplaatsing maken is geen te beste voorbereiding. Je slaapt natuurlijk altijd beter in je eigen bed maar voldoende rust is minstens even belangrijk.”

Zijn ex-club Racing Genk kent sinds donderdag de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. De Limburgers spelen tegen Liverpool, Napoli en Salzburg.

“Straffe kost natuurlijk maar dat wist je op voorhand. Nee, er is nog niet mee gelachen dat ik geen Champions League speel. Ik zou ook snel een antwoord klaar hebben: mijn Champions League begint met de match tegen Manchester City en die duurt het hele jaar.”

Simon Wauters

Premier League \\ Manchester City \\ Brighton
 
 
Reacties.