AA Gent mag op zijn beurt dromen na kwalificatie voor poules Europa League: "Misschien zou Man United wel fijn zijn"


Foto: © photonews 30 augustus 2019 06:49

Wat een weg hebben ze moeten afleggen, maar de Buffalo's zijn alsnog in de groepsfase van de Europa League geraakt. Net als Genk en Club dat in de Champions League deden - en op hun weken bediend werden - is het nu voor Gent dromen van een grote tegenstander.

Het is lang geen evidentie geweest voor Gent om zover te geraken. De verloren bekerfinale, de strijd om de vijfde plek vorig seizoen, al dat wachten om te zien of het überhaupt nog een kans zou krijgen. En dan nog eens driemaal een voorronde overleven.

Grootste verwezenlijking

Jess Thorup genoot intens van de kwalificatie, zo geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Toen we met spelers en staf in de middencirkel de kwalificatie vierden, was dat een groots moment. Dit is de grootste verwezenlijking sinds ik hier ben", oordeelt de Deense trainer. "We hebben veel nieuwe spelers en normaal duurt het maanden voor die echt ingepast zijn. Daarom is het een geweldige prestatie dat we drie ploegen opzij gezet hebben."

Ervaring van Kums

Opvallend was zijn keuze om Sven Kums meteen aan de aftrap te brengen. "In een wedstrijd als deze heb je ervaring nodig. Er waren nog spelers die op zijn positie hadden kunnen spelen, maar zijn ervaring gaf de doorslag. Dit soort wedstrijden moet je niet alleen met de voeten spelen, maar ook met het hoofd."

En nu dromen van een grote naam als tegenstander. Wat mag het voor Thorup worden? "Misschien zou Manchester United wel fijn zijn. Drie jaar geleden klopten we ze met Mydtjylland met 2-1."

Europa League \\ KAA Gent \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.