AZ wist het hoofd koel te houden in een kolkende Heizel: "Wij mochten daar niet in meegaan"

31 augustus 2019 07:51

Antwerp en AZ bekampten elkaar donderdagavond in een kolken Koning Boudewijnstadion en de Nederlanders trokken aan het langste eind. Onder grote druk en striemende fluitconcerten wisten ze de hoofden koel te houden.

“We hebben geen instructies gekregen om dingen uit te lokken bij bepaalde spelers. Dat mochten we absoluut niet doen. We wisten wat voor een match het ging worden, zeker met al die fans, een groot gekkenhuis. Wij mochten daar niet in mee gaan, daar is vooral op gehamerd”, klonk het bij aanvoerder en doelpuntenmaker (1-3) Teun Koopmeiners.

Over de rol van de scheidsrechter wil hij weinig woorden kwijt. “Het was voor iedereen een moeilijke match, weet je, zeker voor de scheids. Er is zo veel gebeurd. Ik ga daarom niet zeggen of hij nu wel of niet goed heeft gefloten.”

Ron Vlaar heeft op 34-jarige leeftijd al heel wat watertjes doorzwommen, maar de sfeer op de Heizel categoriseerde hij toch onder ‘uniek’. “De sfeer was heet, intens! We hadden ons daar wel aan verwacht na de strijd van vorige week. We zijn in het begin goed weggekomen, maar daarna hebben we ons goed in de match geknokt.”

Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.