Derrick Luckassen: meer dan enkel een extra optie centraal achterin bij Anderlecht

31 augustus 2019 13:35

Zoals eerder gemeld doet Anderlecht er alles aan om vandaag Derrick Luckassen los te weken bij PSV. Door de blessures van Vincent Kompany en Marco Kana is de spoeling achterin namelijk enorm dun geworden.

De Nederlander is echter meer dan enkel een extra optie centraal achterin. Hij kan namelijk ook uit de voeten als nummer zes en als rechtsachter. Twee posities waar Kompany en co niet al te veel (volwaardige) opties hebben. 

Luckassen is snel, heeft goede voeten en kan dus op drie verschillende posities uit de voeten. Op dat vlak doet hij wat denken aan Chancel Mbemba. Wellicht is de Nederlander een goedkopere optie. 

Ook als Kompany terug is en het centrale duo vormt met Philippe Sandler, kan Luckassen dus nog van pas komen. Killian Sardella depanneert op dit moment op de rechtsachter, maar is eigenlijk een centrale verdediger.

Peter Zulj speelt momenteel als nummer zes, maar maakt weinig indruk. Anderlecht rekent op die positie op Albert Sambi Lokonga, maar die is dan weer behoorlijk blessuregevoelig.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ PSV
 
 
Reacties.