Mirallas verklaart zijn komst naar Antwerp: "Sinds juni was dit al bezig"

31 augustus 2019 12:38

Met Kevin Mirallas is de vijfde Rode Duivel deze zomer teruggekeerd naar België. Antwerp aasde al langer op hem en kon hem binnenhalen. Enkel zijn loon was een hinderpaal, want ze krijgen hem transfervrij van Everton. De 31-jarige aanvaller verklaart zelf...

Voor hem was het al lang duidelijk welke ploeg het ging worden. "We werkten hier al een tijdje op”, vertelt hij in GvA. “Sinds juni al was Antwerp ­elke dag met mijn ­manager aan het bellen, om te ­horen of er nieuws was. Het nam allemaal wat tijd in beslag, omdat het niet makkelijk was om met Everton alles te regelen, maar ik heb nooit gepanikeerd. En ik ben heel blij dat alles nu rond is.”

Dat er nog vier Duivels terugkeerden, speelde geen rol. "Mijn beslissing lag al vast van in maart-april, toen ik nog bij Fiorentina zat. Na een gesprek met m'n ­makelaars en m'n familie maakte ik toen voor mezelf uit dat ik ­wilde terugkeren naar België. Mijn vrouw en kinderen zijn voor mij prioriteit. Na zestien jaar in het buitenland is het welletjes ­geweest."

Dat Standard niet de bestemming werd verbaasde wel. "Maar Standard heeft voor andere spelers gekozen. Dat is voetbal, geen enkel probleem. ­Antwerp was het felst geïnteresseerd en is ook een ­mythische club. ­Met, toegegeven, veel ex-spelers van ­Standard."

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.