Martinez over de teruggekeerde Duivels: "Heel moedig wat Mignolet doet"


Foto: © photonews 31 augustus 2019 13:16

't Is een opvallende transferzomer geweest. Maar liefst vijf huidige of voormalige Rode Duivels keerden terug naar België. Roberto Martinez heeft al bewezen dat hij de Jupiler Pro League niet minderwaardig vindt en prijst het dus alleen maar aan.

Simon Mignolet moest bijvoorbeeld spelen en koos voor Club Brugge. En Martinez ziet dat niet als een stap achteruit. "Wat hij doet, is heel moedig. Men denkt dat hij terugkomt om het zichzelf makkelijk te maken. Wat leuk met de familie en zo. Neen! Het is precies het tegenovergestelde", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Als hij zich comfortabel wilde voelen, was hij op de bank bij Liverpool gebleven, de Europese clubkampioen. Of ging hij ergens ver van huis spelen. Maar neen, hij kwam naar België. En hij is in die kleedkamer bij Club Brugge niet zomaar de doelman, neen, hij is een ervaren speler naar wie iedereen luistert. Ik vind dat enorm dapper. Hij neemt verantwoordelijkheid.”

Chadli moet belangrijk zijn, bij Anderlecht is hij dat

Nacer Chadli is er nog zo eentje. "Ik maakte me zorgen om hem. Hij kon bij de nationale ploeg niet meer concurreren met de spelers die elke week speelden. Hij heeft nochtans een belangrijke rol in onze selectie door zijn polyvalentie. Links en rechts, technisch sterk en met een groot loopvermogen. Een bijzonder interessante speler, maar hij moest wel spelen. Chadli moet belangrijk zijn. Bij Anderlecht is hij belangrijk."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.