Twee Belgen fleuren speeldag in PL op met elk een goal en een assist


Foto: © photonews 31 augustus 2019 17:58

De Premier League is vier speeldagen oud en Manchester City is op toerental aan het komen. Tegen Brighton&Hove ontbonden Kevin De Bruyne en Sergio Agüero hun duivels. Die laatste heeft trouwens een opmerkelijke statistiek te pakken.

City won met 4-0 tegen Brighton (waar Trossard in de basis stond) en Agüero scoorde twee keer. Daarmee heeft El Kun zeven keer gescoord uit zijn laatste zeven schoten op doel in de Premier League. Qua efficiëntie kan dat tellen. Nu goed, als De Bruyne ze zo panklaar blijft neerleggen... De tweede goal werd voorbereid door de Rode Duivel en Agüero had het leer maar in doel te rammen.

De Bruyne had zelf de score geopend na drie minuten met een simpele intikker. Agüero liet daarna zien dat hij zelf ook wel enig talent met een bal heeft. De Argentijn kapte zijn verdediger uit en schilderde de bal enig mooi in de rechterbovenhoek. Agüero zette de kroon op het werk met een assist voor Bernardo Silva voor de 4-0.

Leicester-Bournemouth 3-1

Nog een Belg aan het kanon. Youri Tielemans nam de tweede goal voor zijn rekening nadat Jamie Vardy de score had geopend met een droge knal hoog in doel. Vardy schotelde Tielemans daarna zijn eerste van het seizoen voor. Wilson had voordien wel al de 1-1 aangetekend. Maar Vardy zorgde zelf voor de zekerheid, deze keer op aangeven van Tielemans. 

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Premier League \\ Manchester City \\ Leicester City \\ Brighton \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.