Ajax en Vitesse hebben Marin en Musonda niet nodig voor driepunter in Eredivisie

01 september 2019 19:11

In de de Eredivisie werden zaterdag in de vooravond vier wedstrijden afgewerkt. Ajax won zonder Razvan Marin van Sparta Rotterdam, Vitesse deed het zonder Charly Musonda in extremis tegen AZ.

Ajax had weinig moeite met Sparta Rotterdam. Quincy Promes (25’) en Hakim Ziyech (31’) scoorden voor de pauze, Dusan Tadic (58’) en opnieuw Ziyech in de tweede helft. Een kwartier voor tijd redde Halil Dervisoglu de Rotterdamse eer. 1-4. Marin (ex-Standard) bleef negentig minuten op de bank bij Ajax.

Vitesse haalde met met 2-1 van AZ, dat deze week nog Antwerp uit de groepsfase van de Europa League hield. Het winnende doelpunt viel pas in de 96e minuut én na een twijfelachtige strafschop. Musonda ontbrak bij de thuisploeg door een (nieuwe) knieblessure.

Verder won Feyenoord met het kleinste verschil op het veld van Willem II. Twente won met 3-1 van FC Utrecht. Om 20u nemen Hannes Delcroix en RKC Waalwijk het nog op tegen PSV.