Romelu Lukaku reageert op racistische geluiden: "In plaats van voorwaarts te gaan, lijken we achteruit te gaan"


Foto: © photonews 02 september 2019 15:54

Iedereen spreekt er schande over. De oerwoud- en apengeluiden waarmee Romelu Lukaku bejegend werd tijdens de uitwedstrijd met Inter op Cagliari. De Rode Duivel heeft nu ook zelf op zijn Instagram gereageerd.

"Veel spelers zijn de afgelopen maand het slachtoffer geworden van racisme", schrijft hij. “Ik op zondag. Voetbal is een spelletje waarvan iedereen moet kunnen genieten. Elke vorm van discriminatie die onze sport te schande maakt, mogen we niet meer accepteren. Ik hoop dat de voetbalfederaties in de wereld streng zullen optreden bij elk incident.”

“Sociale mediaplatformen (Instagram, Facebook, Twitter...) moeten beter samenwerken met clubs. Elke dag zie je wel racistische comments onder een post van een gekleurde speler. We kaarten het al jaren aan en nog altijd wordt er geen actie ondernomen. Dames en heren, het is 2019. In plaats van voorwaarts lijken we enkel maar achteruit te gaan. Als spelers moeten we ons verenigen en samen een statement maken om het voetbal clean en genietbaar voor iedereen te houden."

Serie A \\ Inter Milaan \\ Cagliari
 
 
 
Reacties.