Mile Svilar verklaart zijn keuze voor de Belgische nationale U21 en het akkefietje met Gert Verheyen


Foto: © photonews 03 september 2019 17:32

Veel nieuwe gezichten bij de Belgische nationale U21. Een van hen is Mile Svilar, de jonge doelman van Benfica. De zoon van Ratko (ex-Antwerp) kan uitkomen voor ons land en voor Servië. Zijn keuze is dus gemaakt. Of niet?

De Servische nationale ploeg trok in het verleden al aan zijn mouw. “Enkele maanden geleden hebben ze me opgeroepen en ik heb daar op dezelfde manier gereageerd als bij België: ‘Ik wil me focussen om mijn club.’ Deze zomer heb ik geen bericht meer gekregen.”

Svilar benadrukt ook dat hij nooit de wens heeft geuit om niet meer opgeroepen te worden, zoals weleens wordt beweerd. "Ik focuste me meer op de club en op mijn nieuwe omgeving in Portugal. Nu zijn we twee jaar later en ik ben gemotiveerd om hier te zijn."

Als ik over thuis spreek, dan spreek ik over Antwerpen EN over België.

Over het geval met Gert Verheyen, die hem tien keer zou hebben gebeld voor de U19 van België, is hij klaar en duidelijk. "Ik neem doorgaans niet op als ik door onbekende nummers wordt gebeld. Als het echt tien keer zou zijn geweest, dan had ik zeker wel teruggebeld."

Over een definitieve keuze is echter nog geen sprake. “Als ik ooit de luxe heb om voor beide landen te kiezen, dan zien we wel. Nu ben ik hier en hier ligt de focus.” Selecties voor de U21 zijn niet bindend, dus in de toekomst kan hij nog voor Servië kiezen. “Het moment om een definitieve keuze te maken is nog niet aangebroken.”

Een ding is zeker, de Jonge Duivel voelt zich wel thuis in België. “Ik heb me altijd goed gevoeld bij de nationale ploeg en dat is nu nog steeds het geval. Als ik over thuis spreek, dan spreek ik over Antwerpen, over België. Hier groeide ik op, hier vind ik mijn vrienden terug.”

SL Benfica
 
 
 
Reacties.