Sebastiaan Bornauw over de aanpassing aan de Bundesliga en zijn persoonlijke ambities bij Köln

03 september 2019 19:55

Deze zomer maakte Sebastiaan Bornauw de overstap van Anderlecht naar FC Köln. Toch meteen een grote stap want het bracht hem van voetbal aan de top naar vechten tegen de degradatie en van de Jupiler Pro League naar de Bundesliga, een van de vijf grote competities in Europa.

De Bundesliga is inmiddels drie speeldagen ver en Bornauw was in de laatste twee matchen van Köln titularis. De centrale verdediger wist zich snel aan te passen. “Alles gaat hier sneller. Het is veel fysieker, een andere manier van voetballen.”

Hoewel Köln uit de Duitse tweede klasse komt is de club vrij ambitieus. “Wij proberen dit seizoen mee te draaien in de middenmoot”, stelde hij de ambities van zijn werkgever voorop. Na drie speeldagen in de Bundesliga telt Köln drie punten.

Elke match stappen zetten en beter worden, dat is het hoofddoel.

“Thuis tegen Dortmund zat er veel meer in dan een 1-3 nederlaag. Vorig weekend zijn we dan op Freiburg, zij begonnen met 6 op 6 aan de match, gaan winnen. Iets wat de club al 23 jaar niet meer was gelukt. Uit die resultaten leidt ik af dat we een stabiel seizoen kunnen spelen.”

Ook op persoonlijk vlak heeft de ex-verdediger van Anderlecht enkele ambities. “De Bundesliga is een goeie mogelijkheid om je bij iedereen in de kijker te spelen en om veel bij te leren. Elke match stappen zetten en beter worden, dat is het hoofddoel. Door tegen betere tegenstanders te spelen boek je vooruitgang”, besloot de verdediger die liefst gewoon zo veel mogelijk wil spelen.

Hannes Van Gael

Bundesliga \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.