Stond op vertrekken, maar nu basisspeler bij Anderlecht en opgeroepen voor nationale beloften: "Kompany hield me tegen"


Foto: © photonews 03 september 2019 18:48

Sieben Dewaele werd voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale beloften. De linksachter/middenvelder zal wel niet te veel aanpassingsproblemen kennen, want ongeveer met de helft van de selectie speelde hij al samen.

Walem riep zowat alles wat Vincent Kompany onder de 21 jaar rondlopen heeft op voor de nationale ploeg. "En dan heb je nog Mile (Svilar), Seba (Bornauw), Hannes (Delcroix), Wout (Faes)... Ja, 't zijn er veel. Aanpassingsproblemen ga ik niet hebben", lachte Dewaele. 

Back of middenvelder?

De vraag is als wat is hij nu opgeroepen? Back of middenvelder? "(lacht) Ik heb daarover gesproken met de bondscoach en hij riep me op als middenvelder ja. Ik weet het, mijn positie bij Anderlecht is een beetje speciaal. Maar als ze me laten kiezen speel ik nog het liefst op het middenveld. Daar ben ik ook opgeleid. Nu goed, bij Anderlecht schuif ik ook veel door hé."

Het kan snel gaan in een voetbalcarrière. Na vorig seizoen leek hij op weg naar de uitgang, maar Vincent Kompany stak daar eigenhandig een stokje voor. "Het speelde toch in mijn hoofd om te vertrekken. Ik ben 20, dan is het tijd hé. Bij de beloften had ik nog weinig te zoeken."

Goeie stage

Maar Kompany nam iedereen mee op stage en daar zag de speler/manager al gauw potentieel in Dewaele. "Tijdens de stage moet ik hem hebben kunnen overtuigen ja. Hij kwam met me praten over een contractverlenging (die hij vorige week ook kreeg, nvdr.), want hij zag me het op die positie wel goed doen."

De rest is geschiedenis. De openingswedstrijd tegen Oostende zat hij nog op de bank, daarna speelde hij het maximum van de minuten. "Ik ben vrij rustig aan de bal, ik zoek veel de verticale pass en ik voetbal graag uit. Daarom zag Kompany iets in mij voor die positie waarschijnlijk", zegt hij voorzichtig.

"Dat ik kapitein was bij de beloften van Anderlecht? Dat was ook om me uit mijn schulp te krijgen, want van nature ben ik nogal timide. Daar heb ik wel al progressie in gemaakt."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.