Vermaelen over zijn verhuis naar Japan: "Anderlecht? Niet het juiste moment"


Foto: © photonews 03 september 2019 18:10

Er zit een international uit Japan bij de Rode Duivels. Thomas Vermaelen had deze zomer de keuze tussen rist van ploegen, maar zag een kans die hij niet wou laten liggen. "Ik wou een andere cultuur ontdekken. Als ik geen voetballer was geweest, had dit niet gekund."

Maar Vermaelen kon ook naar Anderlecht, waar Vincent Kompany wel een plaatsje voor hem had aan zijn zijde. "Eigenlijk wil ik daar niet te veel over zeggen. Ik heb daar met Vincent een gesprek over gehad. Voor mij was dat niet het juiste moment. Ik heb eerlijk gezegd niet nagedacht over terugkeren naar België."

Uitdaging

Toen Kobe Vissel kwam aankloppen, was hij wel snel verkocht. "Eigenlijk dacht ik daar al langer over na en nu kwam de optie op tafel. Ik zie Japan als een mooie uitdaging. Ik was op zoek naar het moment om zoiets te doen en ik denk dat ik nu op dat punt in mijn carrière zit, dat ik het kon doen", aldus de 33-jarige verdediger.

Vermaelen is iemand die nadenkt over zijn keuzes. Hij ging dus niet over één nacht ijs. "He tis een enorme ervaring voor mij en mijn familie. Japan heeft veel te bieden. Het is onbekend gebied, ik moet nog heel veel ontdekken. Maar Japanners zijn gastvrije mensen, dat weet ik wel al."

Risico voor Duivels?

Dat de Rode Duivels misschien uit beeld zouden verdwijnen, daar hield hij geen rekening mee. "Ik heb er ook over gesproken met de bondscoach en hij stelde me gerust. De nationale ploeg is nog steeds belangrijk voor mij."

"De reistijd (ongeveer 13u) neem ik er wel bij. Ik ben gewend van te reizen, met Barcelona speelden we ook in Azië. En het niveau in Japan is echt niet slecht. Ik kom natuurlijk van Barça en stond met de beste spelers ter wereld op het veld. Maar Japan is natuurlijk onbekend hier, maar het gaat geen probleem vormen. Trouwens, ik speel nu elke week hé."

België
 
 
 
Reacties.