Raman bewijst ongelijk: "Toch wel beetje revanche naar zij die niet in mij geloofden"


Foto: © photonews 04 september 2019 17:26

Benito Raman is een Rode Duivel. Voor velen die hem drie jaar geleden kenden toch wel een verrassing. Niet gezien zijn cijfers van vorig seizoen, wel omwille van zijn mentaliteit toen. "Dit is toch wel wat revanche naar de mensen die niet in me geloofden."

Benito, was je verrast dat je opgeroepen werd?

"Deze keer wel, ik had het eerder vorige keer verwacht. Mijn terugronde was vorig seizoen goed en ik dacht: waarom niet? Maar ik hoop wel dat het niet bij die ene keer blijft. Ik ga blijven werken om er bij te blijven zijn."

Bij Schalke kende je wel een moeilijkere start. Verwachtte je het daarom deze keer niet?

"De eerste twee wedstrijden waren moeilijk (Mönchengladbach en Bayern) en ik speelde zeker niet op mijn best. Maar ik heb altijd wel wat tijd nodig om erin te komen. We hebben een nieuw systeem en een nieuwe trainer. Ik hoop dat deze selectie me helpt om beter te doen."

Waar ziet de bondscoach jou spelen?

"Dat heeft hij me al uitgelegd. Ik ben een speler voor de flanken. Hij gaat me niet op de zes zetten. (lacht)"

Wat is het verschil met de Raman van drie jaar geleden?

"Ik ben veel rustiger geworden. In Duitsland ben ik ook veel volwassener geworden. Bij sommigen duurt dat wat langer. Bij mij was het pas op mijn 22ste. Ik ben speels, ik weet dat. En sommigen kunnen daar niet mee om. Maar ik ben professioneler geworden. Het Duits voetbal ligt me wel."

Is dit ook een revanche voor zij die kritiek hadden?

"Toch een beetje naar zij die niet in mij geloofden. Iedereen doet wel eens dingen die niet gepast zijn. Maar ik heb toch het ongelijk van sommigen bewezen."

Ben je blij dat Hein Vanhaezebrouck toegaf dat Gent een privédetective inhuurde?

"Ik wist wel dat het niet gelogen was, maar ergens ben ik toch blij dat hij het nu bevestigd heeft. Dat hij ook zei dat ik soms een beetje kritiek nodig had om te presteren? Vroeger bij hem misschien wel. Maar nu heb ik het niet meer nodig om op de vingers getikt te worden."

Voel je meer respect in Duitsland dan in België?

"De pers in Duitsland is minder bezig met wat er rond het veld gebeurt, ze kijken vooral naar je prestaties. Dat is een andere manier. Voor mij persoonlijk dan toch."

Bundesliga \\ FC Schalke 04 \\ België
 
 
 
Reacties.