KBVB steunt Lukaku na racistische spreekkoren en rekent op de jeugd


Foto: © photonews 04 september 2019 11:57

Romelu Lukaku kreeg maandag racistische spreekkoren over zich heen tijdens de wedstrijd tussen Cagliari en Inter Milaan. De Belgische voetbalbond neemt het nu op voor de Rode Duivel.

Peter Bossaert, CEO bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond: “Racisme is verwerpelijk. Dat we er in 2019 nog tegen moeten strijden is erg triest. Maar we zullen het doen en blijven doen. Racisme moet uit de voetbalwereld, uit de stadions, uit de maatschappij."

"Als onze spelers, zoals nu Romelu Lukaku, op een racistische manier worden geviseerd, dan voelen wij ons mede aangesproken. Wij vinden het belangrijk om onze steun uit te spreken en een duidelijk standpunt in te nemen tegen alle vormen van discriminatie en racisme op of naast het voetbalveld.”

De KBVB gaat samenwerken met de vzw Route 2030 om jongeren tussen zestien en 25 te laten brainstormen over hoe ze discriminatie en spreekkoren van de Belgische voetbalvelden kunnen weren. De beste ideeën zullen mee vorm geven aan het beleidsplan 2020-2024 dat de KBVB momenteel uitwerkt. Jongeren die willen deelnemen kunnen zich inschrijven via de website www.belgianfootball.be. 

België
 
 
 
Reacties.