Hoe gaan de Beerschot-spelers om met het kritische publiek? "Onze fans zijn nu eenmaal veeleisend"

04 september 2019 11:36

Dat Beerschot een veeleisend publiek heeft is geen nieuw gegeven. Ze willen dat hun ploeg steeds verzorgd voetbal op de mat brengt. Als het spel dan slordig is, of de bal wordt eindeloos rondgespeeld achterin, dan kan er hier en daar al eens boegeroep weerklinken op het Kiel.

Dat was ook zo in de wedstrijd tegen Union (1-0 winst), waarin het in de eerste helft geregeld onderlag. “Onze fans zijn nu eenmaal veeleisend, we kennen ze ondertussen al”, lachte Fessou Placca, de man die voor het enige doelpunt zorgde in de zuinige overwinning. “Als ze fluiten dan vind ik dat normaal, want ze willen actie zien.”

“Soms vinden we voorin geen oplossing en dan moeten we de bal gewoon in de ploeg houden”, aldus de aanvaller. Het brengt ook geen extra druk mee voor de ploeg vindt hij. “Helemaal niet. We doen er alles aan om te winnen en dan hoort een terugspeelbal daar ook bij. Zo bouwen we aan onze aanvallen.”

Op zo'n momenten moet je misschien even niet naar het publiek luisteren.

“Ik hoor het wel, maar het stoort me niet echt en het geeft ook geen extra druk”, treedt Alex Maes zijn ploegmaat bij. “Rafa (Holzhauser, nvdr.) en ik krijgen nu eenmaal vaak mandekking, waardoor we de bal niet altijd kunnen komen vragen. We moeten gewoon rustig blijven en als we dat doen, dan komen er ook gaten bij de tegenpartij. Lukt dat niet, dan moeten we maar eens een lange bal versturen”, verklaarde de middenvelder die vorige vrijdag geblesseerd uitviel.

“Op dat moment moet je misschien even niet naar het publiek luisteren en de match proberen aan te voelen”, besloot Maes.

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.