Kompany haalt hard uit na racismeschandaal rond Lukaku: "Dáár liggen de problemen"


Foto: © photonews 04 september 2019 22:31

De voetbalwereld - behalve de Italiaanse dan - werd afgelopen weekend opgeschrikt door het racismeschandaal rond Romelu Lukaku. Ook Vincent Kompany springt in de bres. En hij neemt geen blad voor de mond.

Nog eventjes kaderen. Romelu Lukaku werd op het veld van Cagliari getrakteerd op bepaalde geluiden - en die gaan we hier niet meer herhalen. Iedereen verontwaardigd, behalve in Italië lijkt het de normaalste zaak van de wereld. 

"Alles is terug te brengen tot de mensen die beslissingen moeten nemen", haalt Vincent Kompany uit bij SkySports. "Het echte racisme is dat er bij de nationale bonden niemand begrijpt wat Romelu echt meemaakt."

Het echte racisme is dat er bij de nationale bonden niemand begrijpt wat Romelu echt meemaakt - Vincent Kompany

Kompany doelt er natuurlijk op dat de bobo's van het voetbal veelal oudere én blanke mannen zijn. "Kijk wie er zetelt bij de FIFA, UEFA, de Italiaanse of Engelse voetbalbond. Er is amper diversiteit."

"Dan kunnen de juiste beslissingen ook niet genomen worden", besluit de speler-manager van RSC Anderlecht. " Ze zeggen hoe Romelu zich moet voelen, maar er is niemand die het nog maar voor een fractie kan begrijpen."

Serie A \\ Inter Milaan \\ België \\ San Marino
 
 
 
Reacties.