Tielemans mag ambitieus zijn met Leicester City: "Dat zijn jongens die voetbal begrijpen"


Foto: © photonews 04 september 2019 19:39

De rol van Youri Tielemans wordt steeds belangrijker bij de Rode Duivels. We kunnen wel zeggen dat de 22-jarige middenvelder zo goed als zeker is van zijn plaats op het middenveld naast Kevin De Bruyne en Axel Witsel. "Ik wil altijd spelen hé", lachte hij.

Tielemans maakte deze zomer de keuze om voor Leicester City te gaan spelen, ondanks de belangstelling van de hele Engelse top. Leicester nam hem van Monaco over voor 45 miljoen euro, een recordbedrag. "Maar dat maakt mij eigenlijk niets uit. Ik was wel gecharmeerd door al die belangstelling, maar uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt waarvan ik denk dat ze de beste is voor mijn carrière", aldus Tielemans.

Het zou wel best eens kunnen, want met James Maddison en Wilfred Ndidi vormt hij één van de meest beloftevolle middenvelden van de Premier League. "Het klikt goed ja. Dat zijn jongens die voetbal begrijpen. Net als Jamie Vardy. Dat is een spits die elke ruimte kan bespelen. Dat maakt het voor mij makkelijker om de ballen daar neer te leggen."

Praet

Leicester zou zich wel eens kunnen gaan moeien in de strijd voor de Europese plaatsen. In Engeland klinkt het dat er in de huidige groep zelfs meer talent zit dan in de ploeg die kampioen speelde. En zijn maatje Dennis Praet loopt er ook nog rond, al speelde die nog niet veel.

"We zijn heel blij dat Dennis er is. Hij moet zich nog wat aanpassen aan de Premier League en de intensiteit. Qua intensiteit is het misschien de zwaarste competitie ter wereld. Maar het gaat goed met hem en we gaan hem nog nodig hebben."

België
 
 
 
Reacties.