Valse start: Beloften beginnen aan kwalificatiecampagne EK met nederlaag tegen Wales

06 september 2019 20:07

Onze beloften trapten vandaag de kwalificatiecampagne op gang voor het EK in 2021. In Wales verloren de Duivels met het kleinste verschil. Een valse start voor de troepen van Johan Walem.

België, met maar liefst 4 Anderlecht-spelers tussen de lijnen en Mile Svilar in doel, kwam al na drie minuten op achterstand. Na een vrije trap bleef de bal in de rechthoek hangen en Brennan Johnson kon van dichtbij voorbij de kansloze Svilar trappen. België kon in de eerste helft enkele keren dreigen via Bornauw, Openda en Verstraete. Op slag van rust zorgen Brennan Johnson ei zo na voor een tweede Welshe doelpunt, maar het bleef 1-0.

In de tweede helft had België wel het betere van het spel, maar tot grote kansen leidde dit niet. Alexis Saelemaekers en Daouda Peeters probeerden het wel, maar de Welshe doelman gaf geen krimp.

Zo blijven de Rode Duivels achter met nul punten in een poule met Bosnië-Herzegovina, Wales, Moldavië en Duitsland. Komende dinsdag ontvangt België Bosnië-Herzegovina voor de tweede kwalificatiewedstrijd. Direct een belangrijke partij voor onze U21.