De Boeck: "Goede trainingsweek moet zich zondag eindelijk vertalen in punten"

07 september 2019 13:03

Tijdens de interlandbreak wordt er in 1B wel gewoon gevoetbald. Zondag speelt Lokeren op bezoek bij Virton. De thuisploeg heeft zes op twaalf, Lokeren verzamelde nog maar één puntje.

Op de clubsite blikte Lokeren-coach Glen De Boeck vooruit op de wedstrijd. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Dat zou zich zondag moeten vertalen in punten. Want op dit moment hebben we er gewoon te weinig.”

“Elke wedstrijd hebben we al onze momenten gehad. Zoals in het eerste half uur tegen OHL. Als je dan scoort, verloopt die wedstrijd helemaal anders.”

“Maar het is allemaal niet zo evident. We moeten zestien nieuwe spelers inpassen. Dat vraag wat tijd, maar het komt wel goed. Ik zie elke week progressie. Ik ben alleszins blij dat de transferperiode voorbij is. Nu kunnen we echt beginnen bouwen aan onze nieuwe ploeg.”

Lokeren trekt morgen naar Virton. Dat is toch een verplaatsing van drie en een half uur met de bus. “Dat is vervelend, maar mag geen excuus zijn. We vertrekken zaterdag al, omdat de wedstrijd zondag al om 16u wordt afgetrapt. Virton is geen slechte ploeg, maar we moeten in staat zijn om daar onze voet naast te zetten.”

Simon Wauters

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Virton
 
 
Reacties.