Vandenbempt: "België kan geen vier of vijf spelers wisselen en nog altijd top zijn. Zelfs niet tegen San Marino"

07 september 2019 14:50

Bestaat er iets als een 'beschamende overwinning'? De zege van de Rode Duivels op het veld van San Marino had er alleszins iets van weg.

België klom pas op slag van rust van op de stip op voorsprong en na een tussenversnelling rond het uur, viel de 0-4 pas in de slotminuut. Een pover resultaat voor de nummer één van de wereld tegen de allerlaatste op de FIFA-ranking.  

“Het was niet onlogisch dat Roberto Martinez iets probeerde tegen San Marino”, vertelde Peter Vandenbempt aan Sporza. “Maar ik begrijp de keuzes van Martinez helemaal niet.  “Divock Origi op de positie van Eden Hazard uitspelen… dat is heel vreemd. Dat heeft hij van zijn leven nog nooit gedaan.”

"En Adnan Januzaj tegen zijn voet in de rug van Michy Batshuayi werkte ook helemaal niet. Yannick Carrasco op links is ook niet de positie waar hij in de toekomst een rol kan spelen voor de Rode Duivels. Toen hij na de invalbeurt van Nacer Chadli hoger mocht gaan spelen, ging het beter.”

"Ik denk dat de bondscoach veel kwader is over wat hij in het eerste uur heeft gezien dan hij laat uitschijnen. Tussen de lijnen kan je toch lezen dat dit zal meespelen in zijn keuze voor de 23 spelers voor het EK. Je kan toch stilaan gaan denken dat we geen twintig Rode Duivels hebben van het allerhoogste niveau. België kan geen vier of vijf spelers wisselen en nog altijd top zijn, zelfs niet tegen San Marino. Als er weinig ruimte is, is er geen vervanger voor Eden Hazard.”

Simon Wauters

België \\ San Marino
 
 
Reacties.