Vandenbempt: "Beschamend dat je een cadeaupenalty nodig hebt tegen San Marino"

07 september 2019 13:24

België won vrijdagavond met 0-4 van San Marino. Een resultaat waar uiteindelijk niemand vrolijk van werd.

Ook Peter Vandenbempt was allerminst tevreden. “Zeker het eerste uur was zeer teleurstellend. Als de nummer één van de wereld dit brengt tegen de allerlaatse, op papier de slechtste ploeg van de wereld, dan is het teleurstellend. De Rode Duivels begonnen nog redelijk goed, maar vielen snel weg."

"De prestatie was zowel collectief als individueel niet goed. Veel spelers haalden niet het niveau dat we van hen gewend zijn. Kevin De Bruyne nam initiatief, maar was ongelukkig in zijn passing. Ik denk dat hij meer balverlies heeft geleden dan in een volledig seizoen met Manchester City. Hetzelfde voor Youri Tielemans. Dat zijn toch twee sleutelspelers in het hart van je ploeg."

"Dan had je nog een paar spelers die worstelden met hun positie, een paar spelers die duidelijk matchritme tekortkomen. Thomas Meunier vind ik een fantastische speler op de rechterflank, maar hij kwam er helemaal niet uit. Ook Carrasco kwam niet goed uit de verf op links."

"Het is toch een beetje beschamend dat je een cadeaupenalty nodig hebt om op voorsprong te komen. Ik had het San Marino wel gegund om met een 0-0 de rust in te gaan voor hun moed en zelfopoffering. Dat zou toch een soort van blamage geweest zijn voor de Rode Duivels."

"Maar we mogen niet dramatiseren. Dit soort wedstrijden gebeurt wel een keer. Tenslotte hebben de Rode Duivels met 0-4 gewonnen, blijven ze met 15 op 15 helemaal op koers voor de koppositie in de groep. Dus geen ramp, gauw vergeten en op naar Schotland."

Simon Wauters

België \\ San Marino
 
 
Reacties.